Hitta din träningsform

ZUMBA
I zumba skakar du loss till latinamerikanska rytmer. Träningsformen skapades av dansaren och koregraften Alberto "Beto" Perex och är idag en av de mest populära klasserna i Hollywood.

Detta passa dig son gillar att dansa och vill vara prestigelös i din träning.

Fördelar med zumba är att det är så kul att du inte tänker på att du tränar.

Nackdelarna är dock att det är ganska snabba takter så har en dag när du känner dig trött så kan det bara svårt att hänga med. Men försök, du kommer garanterat att känna dig piggare efteråt.

PILOXING
Det här är en träningsform som kombinerar pilates och box. Det är den svenska dansaren Viveca Jensen som är grundaren av piloxing, där tanken är att bygga en sund kropp samtidigt som din självkänsla stärks genom roliga övningar.

Detta passar dig som gillar intervallträning eftersom klassen varvar tuff box med stärkande pilates- Du blir med andra ord både starkare och uthålligare.

Fördelarna är att det inte är särskilt svårt och du ska vara barfota vilket innebär att du slipper släpa på tunga träningskor till gymmet.

Nackdelarna är tyvärr är det inte så många gymkedjor som erbjuder den här klassen ännu.

VATTENGYMPA (SPEEDO)
Under den den här vattenklassen har du på dig ett flytbälte som hjälper dig att undvika kontakt med bassängens botten. Olika redskap, som till exempel hantlar, andvänds och du tränar både styrka och kondition.

Passar dig som, ja alla faktiskt.

Fördelarna med vattengympa är att övningarna utförs i vatten och det gör atrt träningsformen är väldigt skonsam för kroppen.

Nackdelarna är då att nu när det börjar bli kallare ute man det bära emot att ta av dig till badkläder och hoppa i en kall bassäng. Men du blir varm under passet.

BIKRAMYOGA
Bikramyoga är en form av Hathayoga som utförs i ett uppvärmt rum där temperaturen är 40 grader. Klassen är 90 minuter lång och urformad för att värma upp och stretcha muskler, leder och senor i en viss ordning.

Passar dig som vill både träna mentalt och fysiskt i lugn miljö. Det är ett stort pluss om du älskar värme och inte har något emot svettningar av det kraftigare slaget.

Fördelar då med detta är att du blir stark samtidigt som du stretchar ut musklerna med ökad smidighet som resultat. Skönt på hösten och vintern, här blir du garanterat mega varm.

Nackdelarna är dock att har du problem med värme är den här träningsformen förmodligen ingenting för dig. Och du ska helst inte äta tre timmar för klassen vilket kan vara rätt jobbigt.

Ha det nu bäst!
-S


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0