Må bra, med en spada'!

- Tappa upp vatten i ett badkar, häll i din favorit badsalt, hämta en tidning eller bok som du läser i badet. Släck även ner och tänd lite ljus.
-När du känner dig klar tvätta av dig och tvätta håret. Sätt i inpackning, skölj ur efter anvisad tid.
- Raka benen och armarna. Smörj sedan in kroppen med din favorit body lotion.
- Har du nagellack på naglarna ta bort det! Klipp/fila naglarna och sätt på nytt nagellack, gör de samma med tånaglarna!
- OBS! Håret ska fortfarande sitta som en våt knut i håret.
- Noppa dina ögonbryn, smörj sedan in ansiktet med en ansiktskräm, som blir grunden för ansiktsmasken. Låt masken sitta på enligt anvisad tid där efter, skölj bort.
- Fixa till sist håret.

Kom ihåg att skäm bort dig själv, för då mår du som aldra bäst!
Ha det bra!
- S!

Film tips - The Grudge och Rec

The Grudge

Visst, kanske inte den sanaste filmen men jag blir livrädd var gång jag ser den!
filmen handlar om en utbytesstudent som ska ta hand om en äldre sjuk kvinna. När utbytesstudenten, Karen, kommer hem till till den äldre så hittar Karen den gammla kvinnan i ett av rummen och hör konstiga ljud från åvan våningen. Men det som Karen inte vet är att det liggen en gammal förbanelse över huset och innan hon vet ordet av det så blir allt läskigare och läskigare för var dag i den äldre kvinnans hus....
"Once you see it, you can never forget. Once it sees you, you can never escape"

REC

såg filmen på spanskan för ca 2 år sen och är fortfarande livrädd att gå upp på åvanvåningen till hallen där vindslukan finns alldeles själv, kalla mig mess, men lättskrämd är jag, I know!
filmen utspelar sig i spanien och handlar om två elever från en skola som ska filma hur en natt på en brandstation kan se ut. Det börjar lungt och när de minst anar det ringer alarmet på stationen och brandbmännen låter eleverna få följa med. En av brandmännen berättar att de var en kvinna som var inlåst i en lägenhet. Men när de har öppnat dörren till den kvinnan som ringt så blir en av brandmännen plöttsligt attackerad av kvinnan. Det som de inte visste då var att i salivet som kom från kvinnan hade ett virus i sig, och när man väl har blivit smittad så kan man inte bli botad.....
-A

Påminelser

hoppas att ni inte glömmer bort att skicka in era halloween bilder och halloween historier till oss, det är fortfarande kanska tomt i vårna inkorg på mailen! Fortsätt även att komentera de skräckfilmer som ni tycker passar bäst in på halloween! S& jag kommer att göra en lista med filmerna och sedan kommer vi att kolla igenom dem och skriva kort om vad vi tycker om dem!
Ha det bäst!
-A

Slappna av

 

Många i dag är stressade och har därav svårt för att slappna av. Vi tänkte då ge lite tips på vad man kan göra för att slappna av. Du kan....

 

  • .... Lyssna på en ljudbok. Finns att köpa i de flesta bokhandlar eller så kan man låna dem på biblioteket. man kan även köpa böcker från tillexempel CDON. För dem personer som har dyslexi eller andra läs och skriv svårigheter så kan man anmäla sig till TPB (talboks- och punktskriftsbiblioteket) för mer information så kan ni kontakta biblioteket.
  • .... Lägga sig på golvet och lyssna på musik, just för att komma bort från tankar som gör människan stressad.
  • .... Köpa eller hyra en bok där personer har pratat in för att hjälpa till att känna sig avslappnad. Dessa böcker finns säkert med att hitta på bibliotek eller i olika bokhandlar eller på nätet.
  • .... Yoga, man lär sig att slappna av samtidigt som man lär sig att ta vara på stunden. Finns kurser som man kan gå, och böcker att köpa.
  • .... Massage, man slappnar av och får muskel knutarna uppreda och man slappnar av. Man kan antingen gå till en riktig massör eller köra själv hemma men om ni gör det hemma på varandra, var då försiktiga med att massera nära ryggraden och massera run muskel knutorna, om man inte är utbildad till massör kan man göra det hela värre.
  • .... Många tränar för att släppa många jobbigare tankar. Man måste inte sticka iväg på gym, man kan bara ta en springrunda i skogen eller i stan. Man kan även aktivera sig på någon av av alla dessa kurser som finns.
  • ..... Om man har möjligheten till ett badkar kan man fylla det med varmt vatten och låta tända ljus lyssna upp rummet.
  • .... Mysa ner sig i sängen eller soffan med antingen med eller utan en stor skål popcorn, godis, chips eller varför inte dipp ??
Om ni har några tips på hur man kan slappna av eller komma på andra tankar får ni gärna komentera! Ha det så bra och glöm inte att slappna av minst 2-3 gånger per vecka!

-A

Halloween minnen/historier

Efter som vi kör på ett halloween tema denna kommande veckan så vill vi höra dina bästa minnen och eller skräckhistorier! Var du lättskrämd som liten, och vad har varit den bästa halloween buset du har gjort?? vad ser du fram mest emot denna halloween?? Har ni halloween traditioner i din släckt, vilka i såna fall??

Era skräckhistorier skickar ni in till [email protected] och ska vara inskickade till oss senast den 6/11 klockan 14.00. Sedan kommer vi att publicera de bästa historierna, och självklart kommer vi att berätta vem som skrev vad! :) Era minnen kan ni bara kommentera i efter detta inlägg, och det är bara att skriva på efter hand ni kommer på något :)

Ha det bra!! :D

P.S glöm inte att gilla/bli vän med oss på facebook: våga för att vinna

Eller på Twitter: Vagaforattvinna

-A

Fototävling med Halloweentema.

Här kommer lite mer specifeka instruktioner på vår fototävlning med Halloween tema.
Jo såhär ska den gå till.

- Du skickar in en, högst två bilder som du skickar in till vår mail [email protected]
Med en kort sammanfattning där du berättar om bilden och vad den betyder för just dig, och bilden ska reprensetera vad halloween betyder för dig.
- Bilden ska vara inskickad senast fredagen den 10/11-11 innan klockan 00.00

S&A

Tips på Halloween filmer??

hej igen! :D
Jag, A, och S undrar om ni kan några bra filmtipps till den kommande halloween veckan?? Det är bara att skriva så många filmer ni kan komma på, sen sammanställer vi det i en lista till er här på bloggen :P
Glöm inte bort att följa oss på twitter eller gilla och/eller gilla oss på facebook! ;)
och tack till alla dem som har komenterat!
-S&A

Twitter, Facebook och Halloween

Hej alla där ute! :D
ska meddela att vi finns på både facebook, och twitter! :)
På Twitter kommer vi messt medela om när tävlingar startar och slutar, nya inlägg på bloggen osv ;)
På Facbook kommer vi att ha omrästningar på veckans-, månadens-, och årets bild och då kommer vi såklart att nämna varje tema det kommer vara för varje gång :)
Om ni har frågor eller vill ge tipps till oss vad vi kan skriva eller förbättra så kan ni bara komentera eller skicka ett mail till: [email protected] :P
Veckans fototävling:
Temat denna veckan kommer att vara Halloween, när ni skickar in bilden får ni gärna skriva varför just ni ska vinna och vad bilden betyder för er :)
Ni ska skicka in eran bild till [email protected] och eran bild ska vara inskickad senast den 10 Nov.
Lycka till!!
-A

Detta Håller Vi På Med

Våga och vinn är bloggen där vi kommer att skriva om egna erfarenheter att man ska våga mera och ta för sig för den man är, och kommer låta er skicka in tips på hur ni ser på saker och ting. Vi kommer så småningom starta olika tävlingar med både foto och skrivande, så alla läsare kan hålla sig aktiverade på ett eller annat sätt. Vi kommer dessutom att tipsa om olika filmer och böcker, och även där kan ni skicka in tips på filmer/serier/böcker som ni har skrivit en recension på eller som ni vill att vi ska recensera.

 

Vi går andra året på gymnasiet och är intresserade av att både skriva och fota, men har även ett intresse för film, böcker och serier.

-S&A

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0